Cauta cu BusoLA

marți, 19 ianuarie 2010

Pe ei si pe Mama lor

Acesti nemernici nu se mai satura. Vor sa acapareze din nou dupa 20 de ani Bucurestiul sa il faca iar guberniie ruseasca. noi nu trebuie sa ne lasam . Pe ei  si pe mama lor sa nu-i lasam .

3 comentarii:

Dorin Stef spunea...

4 februarie 1945. Rusia sovietica sfârtecase deja jumatate din Maramuresul istoric, dar, ca orice hiena nesatula, si-a dorit si cealalta jumatate de os. Cum descendenti din semintia lui Iuda Tradatorul se gasesc la tot pasul, Ion Odoviciuc, un avocat rutean din Sighet, a acceptat rolul ingrat de „sfâsietor de tara”. Astfel, in 28 ianuarie 1945 a proclamat, cu de la sine putere si sub obladuirea Kievului, „Unirea Maramuresului cu mama Ucraina Sovietica”. O saptamâna mai târziu, pe 4 februarie, in intreg Maramuresul, limba româna a fost scoasa in afara legii, in detrimentul limbii ucrainene. Si poate ca azi aveam pichet de graniceri sus, pe Gutâi, in locul hanului “Pintea Viteazul”, daca primarul de-atunci al Borsei, legendarul Mihai Gavrila Strifunda, nu ar fi pornit cu puhoi de moroseni spre Sighet. Odovidiuc a fugit peste Tisa, iar pe Strifunda l-au omorât comunistii, dupa ce au ajuns la putere.
4 februarie 2010. Presedintele Traian Basescu face un anunt care ia prin surprindere nu numai opinia publica din România, ci si pe oficialii din statele europene: Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat participarea României la sistemul antiracheta. Moscova mârâie, Kievul strâmba din nas, iar Chisinaul jubileaza. Ucraina nu priveste cu ochi buni intarirea nivelului de securitate a României, nu din pricina evenimentelor din urma cu 65 de ani, ci a diferendului in cazul „Bastroe”. Rusia plânge (desi nu crede in lacrimi), lasând totusi sa se inteleaga faptul ca decizia nu o surprinde. Altfel spus, serviciile secrete si-au facut datoria si stiau ca Basescu va influenta un vot pozitiv in aceasta chestiune, in cazul in care ajungea sa obtina un al doilea mandat. Ceea ce s-a intâmplat, in detrimentul lui Geoana, candidat PSD. Acelasi Geoana care a facut o vizita misterioasa la Moscova, in primavara anului 2009, despre care a refuzat sa ofere amanunte presei. Acelasi Geoana care, a doua zi dupa intoarcerea de la Moscova, mai precis pe 28 aprilie 2009, a participat la o sedinta CSAT, prezidata de Traian Basescu. Acelasi Basescu care se intâlneste, la Bucuresti, in 22 octombrie 2009, cu vicepresedintele american Joe Biden etc. etc. etc.
Se va vorbi mult si cu curaj despre scutul antiracheta american de pe teritoriul tarii noastre. De neinteles este faptul ca „episodul Odoviciuc” provoaca o autocenzura pentru multi maramureseni. De frica Ucrainei. Frica? Da, frica!
http://dorinstef.blog.com/

Dorin Stef spunea...

Sacrificarea Maramuresenilor de catre clasa politica romaneasca:
http://dorinstef.blog.com/2010/02/17/sacrificarea-maramuresului/

Iasi spunea...

Buna ziua
Va deranjez pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.ro/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Restaurante Iasi
Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi un mail la adresa iacob_ctin@yahoo.com cu titlul pe care il doriti si linkul
O zi buna va doresc

Lista noastra de bloguri

Maramures tara veche ...

Maramures tara veche ...

Persoane interesate